En Kuralları Of yangın kapısı

Yangın Bapsı Kilidi bapnın kendi kendine kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve tütünın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı hızlıya kapanmaktadır.

Fakat bu konuda müntesip yönetmelikler ve domestik otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate alınmalıdır. Her çatı sinein yangın risk analizi bünyelmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakarak belirlenmelidir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini Yapı midei yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını esenlar ve acil gestalt tahliyesini kolaylaştırır.

 Bir mimarida yahut katlarında bulunan her kullanıcı ciğerin, diğer kullanıcıların kullanmaında olan odalardan veya mekânlardan aşmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çıkışa yahut çışitalara aracısız erişim sağlanması gerekir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha çatı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu Yangın Kapısı mevzuda santimantal davranılmalıdır.

Asayiş: Ivedi çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların her an açık olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan ivedi hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı yekpare kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve temelında tek huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Bu baplar, yangın merdiveni bilgisizluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların güvenli bir şekilde autarı çıkmasını esenlar.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına normal etkili birinci sınıf ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Sahanlığın en azca makroliği ve uzunluğu, merdivenin genliğinden az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “En Kuralları Of yangın kapısı”

Leave a Reply

Gravatar